Casuïstiek

Samenwerking met BS Europaschool Genk

Sinds 2018 zijn we als GO! BS Europaschool Genk in het traject Warme Scholen gestapt.  Dit was een bewuste keuze om als team te kunnen werken aan het welbevinden van zowel de leerlingen, de leerkrachten als de ouders.  Heel veel van onze leerlingen groeien op in moeilijke omstandigheden waardoor ze niet allemaal dezelfde kansen krijgen.  Als team liepen we hierop vast.  Na 2 schooljaren Warme scholen, voelden we dat er nog een dimensie ontbrak, nl. de persoonlijke ontwikkeling van ieder personeelslid en leerling.  Via via kwam ik in contact met InnSaeiMed VZW.  Na enkele brainstormmomenten wilden we in eerste instantie een groep leerkrachten motiveren en enthousiasmeren om in te stappen in een traject rond ‘Via een groter bewustzijn, bijdragen aan een groter welzijn’.  Het betreft een bijeenkomst van 16 uren gespreid over 6 sessies. Telkens worden er andere thema’s, inzichten, … aangereikt waarmee de deelnemers aan de slag kunnen gaan. 9 personeelsleden voelden de nood aan om dit traject te volgen.  In alle veiligheid, o.l.v. Els Forier, werden dit steeds heel intense momenten. Door samen na te denken over het groter geheel kunnen we in co-creatie tot acties komen die ten goede komen van de hele school.   Op de klas-, en schoolvloer voel ik als directeur, de positieve effecten van deze sessies.  Mensen leven bewuster, handelen bewuster, … zijn bijgevolg rustiger en komen tot inzichten die het hele team en de leerlingen een meerwaarde geven.  Door zelf bewuster in het leven te staan, verspreid dit zich ook bij de andere teamleden die dit traject niet volgden. Zij ‘voelen’ de transformatie die de deelnemers doormaken en worden hierdoor ook geïnspireerd.


Hubert Crals, directeur Basisschool Europaschool Genk


Healthy company with healthy employees! Thankful for this co-creation with BLUECRUX and ORDINA.

In this challenging uncertain times, a lot of people experience more stress.

InnSaeiMed vzw developed for BlueCrux and Ordina a holistic online stress relief program. We, as experienced health care professionals, guide the participants with evidence based practices. By offering insights and tools, meditation and food advice, employees become empowered to take full responsibility for their wellbeing and so they will contribute to the welbeing of their company and the greater picture.

Want to know more for your company? …reach out to info@innsaeimed.com

#welzijn#wellbeing#consciousness#stressrelief

Patienten aan het woord...HET LICHAAM VERTAALT ....


Mevrouw C, 71j, diabetespatiënt, kampte sinds 6 maanden  (na een appendicitis operatie) met  pijnklachten in de buik. Na herhaaldelijke consulten bij de internist en met verdere onderzoeken (CT scan/labo/ stoelgang) vonden we geen aanwijsbare oorzaak of doeltreffende behandeling.  Bij verder navragen over haar ‘mentale’ toestand , vertelde ze:  "Ik ben eigenlijk heel erg gelukkig!  Alles gaat goed, ik heb een lieve man, het gaat goed met mijn dochter en haar partner, en ik heb fantastische kleinkinderen!" ... na enige stilte ging ze verder ...  "MAAR toch ben ik precies altijd ‘waakzaam’ en ‘bang’ , alsof het allemaal ‘te goed’ gaat, alsof er binnenkort toch iets ernstigs zal gebeuren" ....

 Wetende dat deze angst eerder iets vertelde over haar verleden dan over haar toekomst, gingen we hier wat verder op in. Op de vraag waar in het verleden het allemaal goed ging en er plots iets ernstigs gebeurde volgde een vreemde stilte… ze vertelde : "Mijn vader pleegde zelfmoord 40j geleden, we hadden dit absoluut niet zien aankomen in de familie, alles ging goed toen" ... we legden een mogelijk verband uit tussen de pijnklachten in haar buik en dit oud (mentaal) trauma en stelden haar voor om hiermee verder wat aan de slag te gaan. Na 3 behandelsessies bij de osteopaat  (als somato-energetische/somato-emotionele behandeling) en wat begeleidende gesprekken gaf mevrouw C aan pijnvrij te zijn ! Ook was haar houding in het leven ‘vrijer’, ze zei: "Ik ben er niet meer mee bezig wat mogelijks zal gebeuren, wat komt komt…"


 

Mevrouw M, 61j, kampte sinds meer dan 5 jaren met pijnklachten over haar gehele lichaam, vaak had ze het mentaal moeilijk, voelde ze zich erg emotioneel, neerslachtig en niet begrepen, ze piekerde veel en mede door de pijn kampte ze met slaapproblemen…

Het was een lang traject :  labo-onderzoeken, regelmatig ondersteunende gesprekken, bezoeken bij de rheumatoloog, pijn-medicatie, antidepressiva,… allen met wisselend en tijdelijk resultaat.

Als huisarts werd mij steeds duidelijker dat alle facetten van het mens-zijn mekaar beïnvloeden, en legde ik de mogelijke link uit tussen haar mentale problemen, haar langduriger mentale stress en de impact hiervan op haar lichaam.

We voerden een paar gesprekken rond bewustwording, gedachtepatronen en emoties, waarbij het duidelijker voor haar werd hoezeer ze werd gestuurd door oude patronen en gebeurtenissen uit haar verleden. Een drietal behandelingen bij de osteopaat gaf zeker pijnverlichting op termijn.  Ze werd aangeleerd hoe dagelijks te mediteren, en ze volgde het advies op om haar darmfunctie te verbeteren door middel van voedingssupplementen en pro-biotica.

Een paar maanden verder contacteerde ik haar en vroeg hoe ze het stelde. Ze antwoordde heel enthousiast : "Het gaat GOED!! Ik heb bijna geen pijn meer! Ik neem nog maximum 1 paracetamol per week, waar ik er voordien meerdere per dag nodig had. Ik slaap goed en voel me veel gelukkiger en sterker. Ik weet niet precies ‘wat’ het meeste doorslag gegeven heeft, maar het gaat echt goed met me! Ik mediteer nog dagelijks… Ik had zelfs nog een afspraak met je willen maken om dit te komen vertellen. Deze manier van werken maakt dat we je minder nodig hebben! 😊..."

 

 

Mevrouw L, 49j, ziekte van Bechterew (aandoening van de rug)

"Wat ben ik blij dat ik, toen ik heel diep zat, mezelf hiervoor durfde openstellen!

Als een persoon die helemaal ‘vastzat’ met zoveel moeheid, pijnen en angsten voor alles en nog wat, heb ik dankzij deze benadering bij Dr. Forier mezelf terug leren kennen, heb ik ontdekt wie ikzelf echt ben en voel ik me zoveel beter. Het is een hele weg die ik heb afgelegd, met alle emoties die je kan bedenken, maar wat ben ik blij met waar ik nu sta. Mijn energie is helemaal terug, zowel mentaal als fysiek! Ik heb zoveel minder pijn en ga nu zelfs 20km wandelen! Mijn angsten neem ik aan door te zeggen: dat gaan we minstens proberen’…

Wat een verschil van ingesteldheid ten opzichte van mezelf!

Ik werk nog dagelijks hieraan, mediteer, lees veel over bewustwording,… Van een persoon die aan de zijkant stond, ben ik nu terug dat meisje, die vrijere vrouw die ik in werkelijkheid ben: een creatief iemand, dat durft genieten, graag deelneemt en zich openstelt naar anderen. Zelfs mijn omgeving merkt het verschil. Ik ben trots op mezelf!

Deze benadering heeft mij op vele vlakken een heel andere kijk op het leven gegeven; een boodschap die ik nu zelf probeer uit te dragen naar andere mensen…

Dankjewel Els hiervoor, om deze weg met mij af te leggen."

  

Sandra

"Lieve mensen,

Ongeveer een jaar geleden leek het wel of de dagen te weinig uren hadden voor mij. Ik rende van het één naar het ander, maakte overuren en verving de zieken op het werk. Ik luisterde totaal niet naar de signalen die mijn lichaam gaf, ik was moe, sliep slecht

en werd prikkelbaar. Fysiek en mentaal duurde mijn recuperaties steeds langer. Het enige wat telde was presteren, maar voor wie of wat…? Ik had hier geen antwoord voor.

Op de dag dat mijn zoon een auto-ongeluk kreeg, gelukkig alleen maar blikschade, viel ook mijn motor stil. Mijn lichaam en geest stonden werkelijk in panne. Geen nood dan maar even naar dokter Els. Zij zou mij wel oplappen, wat bijtanken met medicatie en ik kon weer verder. Niets was echter minder waar!

Verdict: een tijdje niet gaan werken en een voorstel voor een andere, holistische aanpak. Intense gesprekken en opdrachten volgden. Eén van de opdrachten was om iedere dag een half uurtje te gaan wandelen in de natuur, alleen. De geuren opsnuiven, de

fauna en flora bekijken, de aarde onder mijn voeten voelen. Voor mij stond daar een boom zoals zovele andere met wat struikgewas rond. Ging dit mij helpen?

Ze gaf mij ook mee om te mediteren, 3 minuten per dag met iedere minuut een ander item om op te focussen. Hoeeenvoudig is dat dacht ik, maar na 3 secondes dwaalden mijn gedachten naar het avondeten wat ik nog moest klaarmaken!

Ik bleef doorzetten en na een tijd zag ik dat elke boom een eigen karakter had, het struikgewas mooie bloemen droeg en dat de aarde onder mijn voeten mij verschillende tintelingen gaf. Het mediteren kon ik telkens iets langer volhouden. Het gaf mij rust in mijn hoofd en energie voor mijn lichaam.

Zo zijn er verschillende tools die ik heb meegekregen en heb aangeleerd. Niet dat alles nu zo gemakkelijk gaat, nog steeds heb ik pieken en dalen maar het contrast is veel kleiner. Mijn tools helpen mij te relativeren en geven mij rust en kracht.

Ondertussen ben ik van job veranderd en kom ik op voor mezelf. Mijn familie en gezin hebben mij terug zien openbloeien en zelf voel ik mij opnieuw sinds lange tijd beter in mijn vel.

Lieve mensen ik hoop dat door het lezen van mijn verhaal jullie zich gesterkt voelen om deze weg ook te bewandelen.

Liefs, Sandra"

  Tel: 089/411 751

Wagenstraat 6

3740 Bilzen, Belgium

FOLLOW US

Facebook

Google +

Twitter

MAAK AFSPRAAK

Maandag tot vrijdag 9h00 – 19h00

Telefonisch : 089/411 751

Digitale wachtkamer:

www.digitalewachtkamer.be

of  011/718 251 of sms  fe3740 naar 3948

 

Voor dringende medische hulp na 19h00, in het weekend of op feestdagen:contacteer de dokter van wacht op 089/590 059

Copyright @2019 - all rights reserved by InnSæiMed